У РФ ексвагнерівця засудили до 19 років за жорстоке вбивство вагітної подруги

У РФ ексвагнерівця засудили до 19 років за жорстоке вбивство вагітної подруги

Укрінформ
Омський обласний суд у РФ засудив учасника війни в Україні, колишнього бійця «ПВК Вагнера» Сергія Козлова до 19 років та 10 днів ув'язнення у колонії суворого режиму за вбивство вагітної подруги.

Про це повідомляє Медіазона, передає Укрінформ.

Козлова визнали винним у вбивстві з особливою жорстокістю. Крім основного покарання йому призначили півтора року обмеження волі, суд також зобов'язав його виплатити мільйон рублів ($11 тис.) батькові загиблої за моральну шкоду.

За даними прокуратури, 21 жовтня 2023 року Козлов приїхав зі своєю 18-річною вагітною співмешканкою Дар'єю до її батька. Поки чоловіки випивали, дівчина зламала акустичну колонку. Ексвагнерівець розлютився і завдав партнерці не менше 138 ударів по голові та тілу. Від травм вона померла на місці. Очевидці, які намагалися зупинити Козлова, постраждали самі від його рук.

Після вбивства партнерки, за даними Слідчого комітету РФ, Козлов спробував приховати сліди злочину, переніс тіло загиблої в інше місце. Спочатку ексвагнерівець заперечував провину та стверджував, що планував створити з Дар'єю родину та ростити дитину. Згодом він усе ж визнав провину частково. Психолого-психіатрична експертиза визнала його осудним.

Читайте також: Прокуратура Італії проводить розслідування проти ще двох членів екіпажу затонулої біля Сицилії яхти

Козлова раніше неодноразово притягували до кримінальної відповідальності за статтями про заподіяння шкоди легкого та тяжкого ступеня тяжкості. Під час відбування покарання його завербували до «ПВК Вагнера» та відправили на війну в Україну. Влітку 2023 року він повернувся з фронту.

Як повідомляв Укрінформ, станом на квітень цього року російські військові, які повернулися додому після участі у бойових діях на території України, вбили та покалічили понад двісті своїх співгромадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-