У Раді Європи закликали Грузію утриматися від схвалення закону про «сімейні цінності»

У Раді Європи закликали Грузію утриматися від схвалення закону про «сімейні цінності»

Укрінформ
Комісар Ради Європи з прав людини Майкл О’Флаерті у листі до спікера парламенту Грузії закликав відмовитися від ухвалення законопроєкту «Про захист сімейних цінностей та неповнолітніх», який створює законодавче підґрунтя для дискримінації ЛГБТ та суперечить Європейській конвенції з прав людини.

Про це повідомляється на сайті Ради Європи, передає Укрінформ.

Комісар висловив занепокоєння з приводу упереджень щодо ЛГБТ у певних сегментах грузинського суспільства, в тому числі серед деяких політиків. Також О’Флаерті наголошує, що формулювання у законопроєкті закріплюють стигму, оскільки сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність у проєкті згадуються нарівні з інцестом.

«Згідно з усталеною практикою Європейського суду з прав людини, демократичне суспільство відкидає будь-яку стигматизацію за ознакою сексуальної орієнтації. Таке суспільство побудоване на рівній гідності людей і підтримується різноманітністю, яку воно сприймає не як загрозу, а як джерело збагачення», - йдеться у заяві комісара.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня грузинський парламент у першому читанні затвердив законопроєкт про «сімейні цінності та захист неповнолітніх», а разом із ним поправки до 18 законів, що обмежують права ЛГБТ-спільноти. 4 вересня їх ухвалили в другому читанні.

Венеційська комісія Ради Європи у своєму висновку розкритикувала законопроєкт, який обмежує права ЛГБТ-спільноти. Вона рекомендувала провести додатковий аргументований аналіз запропонованого законодавства із залученням усіх верств суспільства Грузії.

Читайте також: Сибіга анонсував нову структуру МЗС та відкликав тимчасового повіреного в Грузії

ЄС висловив жаль з приводу ухвалення в парламенті Грузії у другому читанні пакета законів про «сімейні цінності та захист неповнолітніх» і заявив, що це законодавство порушує права громадян Грузії та створює ризик дискримінації частини населення.

Фото: coe.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-