Конструктор сайтів Wix заблокує акаунти користувачів із Росії

Конструктор сайтів Wix заблокує акаунти користувачів із Росії

Укрінформ
Платформа для створення сайтів Wix припинить надавати послуги резидентам Росії з 12 вересня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Центр підтримки компанії.

«Відповідно до нових правил, ми зобов'язані обмежити доступ до сервісів Wix для жителів Росії з 12 вересня 2024 року, і заблокувати їх акаунти. З цієї дати ви більше не зможете отримати доступ до свого облікового запису Wix або будь-яких послуг, що надаються нами», — йдеться в повідомленні.

Центр підтримки Wix зазначив, що блокування торкнеться і безкоштовних, і преміумакаунтів. Після блокування сайти, створені за допомогою платформи, буде знято з публікації.

Компанія запропонувала клієнтам перенести домени до іншого реєстратора або іншого хостингу, щоб не втратити доступ до створених сайтів.

У Wix також запропонували користувачам, які більше не живуть у РФ і вважають, що на них не повинні поширюватися нові правила, подати заявку на звільнення від них, надавши докази свого нерезидентства в Росії.

Конструктор сайтів Wix був заснований 2006 року в Ізраїлі, 2012 року з'явилася російськомовна версія. Сервіс пропонує безкоштовні шаблони, хостинг, пошукову оптимізацію та інші послуги для сайтів.

Читайте також: У США заблокували десятки фейкових медіа з російською пропагандою

Як повідомлялося, раніше про припинення доступу до своїх платформ для користувачів з Росії, повідомили програми для спільної роботи Miro та Notion, сервіс для редагування документів Coda. Google також заборонив створювати нові акаунти на російські номери.

Сервіси пояснили своє рішення санкціями, які США ввели проти Росії і які набудуть чинності 12 вересня. Обмеження, зокрема, забороняють американським компаніям надавати росіянам техпідтримку та доступ до хмарних сервісів для програмного забезпечення, яке використовується в управлінні підприємствами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-