Британія запровадила санкції проти Ірану за передачу РФ балістичних ракет

Британія запровадила санкції проти Ірану за передачу РФ балістичних ракет

Укрінформ
Уряд Великої Британії оголосив про обмежувальні заходи щодо Ірану у відповідь на його рішення передати РФ балістичні ракети.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє уряд Великої Британії.

"Велика Британія запровадила санкції щодо кількох ключових осіб та організацій за їхню роль у сприянні військовій підтримці Іраном РФ, включно з тими, хто бере участь у ланцюгах постачання балістичних ракет і безпілотників", - йдеться у повідомленні.

У рамках спільних з іншими країнами зусиль Велика Британія скасовує двосторонні угоди про повітряне сполучення з Іраном, що обмежить можливість іранської авіакомпанії Iran Air літати до Великої Британії.

Також спільно зі США Лондон запроваджує санкції проти ключових осіб та організацій за їхню роль у сприянні військовій підтримці Іраном РФ, зокрема тих, хто бере участь у ланцюгах постачання балістичних ракет і БПЛА.

Серед них – Сейєд Хамзех Галандарі, генеральний директор з міжнародних зв’язків Міністерства оборони та матеріально-технічного забезпечення збройних сил Ірану; Алі Джафарабаді, голова Космічного командування Повітряно-космічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР), заступник командувача КВІР Маджид Мусаві.

Читайте також: США оголосили санкції проти Ірану і Росії за передачу балістичних ракет

Окрім того, Велика Британія заморожує активи кількох компаній, причетних до іранської програми балістичних ракет, зокрема організації промислової зони вільної торгівлі Анзалі.

Як повідомлялося, уряди Франції, Німеччини та Великої Британії рішуче засудили експорт Іраном та придбання РФ іранських балістичних ракет. Вони назвали це внеском в ескалацію конфлікту, яка збільшить страждання українців та загрожуватиме безпеці Європи.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-