Таджикистан рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок до РФ

Таджикистан рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок до РФ

Укрінформ
Таджикистан порекомендував своїм громадянам тимчасово утриматися від поїздок в Росію без гострої потреби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW із посиланням на заяву посольства Таджикистану у РФ.

У дипвідомстві пояснили рекомендацію тим, що в Росії триває «режим посиленого контролю в’їзду іноземних громадян через державний кордон на наземних і повітряних пунктах пропуску».

Як пише DW, Москва розпочала посилювати міграційну політику після теракту у концертному залі «Крокус Сіті Холл» у Красногорську 22 березня, внаслідок якого загинули 145 людей. За інформацією слідства, виконавцями теракту були громадяни Таджикистану.

Наприкінці квітня МЗС Таджикистану висловив стурбованість послу Росії у країні Семену Григорьєву у зв’язку із численними необґрунтованими випадками відмови у в’їзді в РФ громадянам Таджикистану.

Водночас Міністерство праці Таджикистану повідомило про відтік трудових мігрантів із Росії. За словами заступника очільника відомства Шанхози Нодірі, багато з громадян Таджикистану хочуть виїхати з Росії, тоді як деякі з них заявляють про утиски.

Читайте також: Киргизстан знову закликав своїх громадян не їздити до Росії

Як повідомляв Укрінформ, теракт у підмосковному "Крокус Сіті Холлі" стався 22 березня 2024 року. Його жертвами, за даними слідкому РФ, стали щонайменше 145 людей. Частину людей нападники розстріляли, більшість загинула під час пожежі, у тому числі задихнувшись продуктами горіння. Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-