Посол України закликав заборонити самоврядуванням Латвії співпрацювати з містами РФ і Білорусі

Посол України закликав заборонити самоврядуванням Латвії співпрацювати з містами РФ і Білорусі

Укрінформ
Комісія латвійського Сейму у справах держуправління та самоврядувань отримала листа посла України в Латвії Анатолія Куцевола, в якому він закликав законодавчо заборонити латвійським самоврядуванням співпрацювати з російськими та білоруськими містами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє латвійський мовник LSM+.

Посол Куцевол звернув увагу комісії на все ще діючі договори про співпрацю окремих міст Латвії з містами РФ і Білорусі та закликав внести до латвійського законодавства норми про те, що такі відносини з державою-агресором та її державою-партнером агресії категорично засуджуються.

На підставі листа на засіданні парламентської комісії у справах держуправління та самоврядувань у середу планується обговорити можливі зміни до закону про самоврядування, ухваливши, що самоврядування зобов'язане припинити співпрацю з іноземним самоврядуванням, об'єднанням самоврядувань та іншими структурами іноземної держави, якщо цього вимагає МЗС із метою здійснення єдиної зовнішньої державної політики.

При цьому Латвійський союз самоврядувань (ЛСС) і Міністерство закордонних справ країни не мають інформації про те, що в якогось із латвійських самоврядувань досі діють договори про співпрацю з російськими та білоруськими самоврядуваннями. Про це вони сьогодні повідомили депутатам комісії з державного управління та самоврядування.

Читайте також: Латвія порушила питання російських дронів на своїй території на рівні НАТО - прем’єрка

При цьому голова названої комісії Олег Буров зазначив, що у посла не слід вимагати інформації про конкретні самоврядування, які досі співпрацюють з державою-агресором. Але йому, зокрема, відомо, що Рига розірвала такі угоди про співпрацю.

Голова ЛСС Гінтс Камінскіс повідомив, що організація не має інформації про співпрацю з російськими та білоруськими самоврядуваннями. Він додав, що вже у перші дні великої війни в Україні ЛСС закликав самоврядування припинити таку співпрацю.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці лютого Уряд Латвії ухвалив продовження терміну обмежень на в'їзд громадян Росії до весни наступного року, враховуючи загрозу безпеці з боку РФ.

Фото: F64

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-