КНДР запустила кілька балістичних ракет у бік Східного моря

КНДР запустила кілька балістичних ракет у бік Східного моря

Укрінформ
Північна Корея у четвер здійснила запуск кількох балістичних ракет малої дальності у бік Східного моря.

Як повідомляє Yonhap, про це заявили в Об’єднаному комітеті начальників штабів (JCS) Південної Кореї, передає Укрінформ.

«Північнокорейські ракети пролетіли близько 360 кілометрів і впали у Східному морі», – заявили у JCS.

Південнокорейські військові зазначають, що випущені Пхеньяном ракети були виявлені о 07:10 у четвер. Інші деталі не повідомляються.

Відомо, що 12 вересня КНДР запустила близько трьох-чотирьох балістичних ракет.

Зазначається, що дальність дії цих ракет достатня для ураження великих міст Південної Кореї, таких як Сеул і Теджон, а також ключових військових об’єктів у Керьоні та Кунсані.

Збройні сили Південної Кореї назвали запуск ракет Пхеньяном «провокаційним актом», який серйозно загрожує миру та стабільності на Корейському півострові, і пообіцяли жорстку відповідь.

Читайте також: Кім Чен Ин заявив, що КНДР нарощуватиме ядерну зброю «в геометричній прогресії»

Минулого тижня Північна Корея заявила, що Південна Корея і США заплатять «високу ціну» за проведення «провокаційних» військових навчань Ulchi Freedom Shield.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня ВПС Сполучених Штатів і Південної Кореї провели масштабні навчання з бойовою стрільбою із залученням близько шестидесяти бойових літаків різних типів з метою зміцнення готовності спільно протистояти загрозам з боку КНДР.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-