Прем’єр Британії відповів Путіну на погрози про війну Росії з НАТО

Прем’єр Британії відповів Путіну на погрози про війну Росії з НАТО

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер відповів на заяви Путіна про те, що будь-яке використання західних далекобійних ракет по російській території призведе до війни НАТО з РФ, заявивши, що війну в Україні розпочав Путін і він може закінчити її в будь-який момент.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Прем'єр-міністр поспілкувався з пресою по дорозі до Вашингтона на зустріч з президентом США Джо Байденом. Відповідаючи безпосередньо на погрози російського президента, Стармер заявив журналістам: «Росія розпочала цей конфлікт. Росія незаконно вторглася в Україну. Росія може негайно припинити цей конфлікт. Україна має право на самооборону».

Він додав, що Велика Британія надала «навчання і можливості», щоб допомогти Україні відбити російське вторгнення, і сказав, що його візит до США частково присвячений «дискусії про характер цих можливостей».

Раніше Guardian повідомила, що США і Британія домовилися разом з іншими союзниками дозволити Україні вражати військові цілі на території Росії ракетами Storm Shadow.

Прем'єр відмовився коментувати інформацію про Storm Shadow, але зауважив, що хоче переконатися, що «всі рішення, які ми ухвалюємо, знаходяться в стратегічному контексті».

«У найближчі кілька тижнів і місяців можливі дійсно важливі події як в Україні, так і на Близькому Сході, тому необхідно ухвалити кілька тактичних рішень», - сказав Стармер.

Читайте також: Пентагон виділив майже $1,2 мільярда на виробництво ракет AMRAAM, зокрема для України

У четвер Путін заявив, що будь-який крок Заходу, який дозволить Києву використовувати далекобійну зброю проти цілей на території Росії, означатиме, що НАТО перебуває «у стані війни» з Москвою.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібен дозвіл на використання далекобійної зброї по військових об’єктах на території Росії від чотирьох країн – Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-