Демілітаризована зона в Україні і відмова від НАТО: Венс розповів, як уявляє «мирний план» Трампа

Демілітаризована зона в Україні і відмова від НАТО: Венс розповів, як уявляє «мирний план» Трампа

Укрінформ
Кандидат у віцепрезиденти США від Республіканської партії Джей Ді Венс заявив, що план Дональда Трампа до припинення війни Росії в Україні може включати створення «демілітаризованої зони» на українській території, яка зараз окупована Росією.

Про це він розповів в середу в інтерв’ю в «Шоу Шона Райана» (The Shawn Ryan Show), повідомляє The Washingtion Post, передає Укрінформ.

«Я думаю, що це виглядає так: Трамп сідає і каже росіянам, українцям, європейцям: «Ви, хлопці, повинні з'ясувати, як виглядає мирне врегулювання». І, ймовірно, це виглядає як нинішня лінія розмежування між Росією і Україною, яка стає демілітаризованою зоною», - сказав Венс.

Він не уточнив, хто контролюватиме «демілітаризовану зону», але сказав, що «поточна лінія розмежування» буде збережена, що означає, що Україна не поверне собі територію, окуповану Росією.

Запропонована демілітаризована зона, додав Венс, буде «сильно укріплена, щоб росіяни не вдерлися знову». Як частина мирного плану, за словами Венса, Україна збереже свою незалежність в обмін на гарантію нейтралітету - це означає, що Україна не вступить до НАТО або інших «союзницьких інституцій».

Венс сказав, що вважати конфлікт «великою гуманітарною місією нашого часу» - «фальшиво» і «неправильно». Він додав, що Росія «не повинна була вдиратися» в Україну, але і «українці також мають багато проблем з корупцією».

В інтерв’ю Венс вкотре повторив закиди Трампа про те, що Європа «недофінансувала цю війну, в той час, як американські платники податків були дуже щедрими». Видання зазначило, що Трамп під час дебатів у вівторок неправдиво заявив, що США витратили 250-275 мільярдів доларів на Україну - більш ніж удвічі більше, ніж Європа.

Венс і надалі стверджує, що політика адміністрації Байдена полягає в тому, щоб «вкидати гроші в цю проблему і сподіватися, що українці зможуть досягти воєнної перемоги».

«Політика Дональда Трампа - так, будьте сильними, але також будьте розумними. Ведіть переговори», - зауважив Венс.

Читайте також: Гарріс після теледебатів збільшила відрив від Трампа

Як повідомляв Укрінформ, кандидат в президенти США, республіканець Дональд Трамп заявив, що має намір вести переговори про мир між Росією і Україною ще до своєї присяги на пост президента, якщо виграє вибори.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-