Польща почала будівництво електронного загородження на кордоні з Білоруссю

Польща почала будівництво електронного загородження на кордоні з Білоруссю

Фото
Укрінформ
У Люблінському воєводстві (Польща) на кордоні з Білоруссю розпочалося будівництво електронного загородження завдовжки 172 км.

Про це повідомив речник Надбужанського відділу Прикордонної служби РП Даріуш Сєніцький, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

За словами Сєніцького, ведуться підготовчі роботи на березі річки Буг у Влодавському повіті.

«Проводиться розчищення території від дерев і кущів. На підготовленій території встановлюються стовпи для камер і монтуються системи електроживлення »,- зазначив речник.

Він поінформував, що на ділянці польсько-білоруського кордону протяжністю 172 км буде встановлено 1,8 тис. стовпів для камер, 4,5 тис. денно-нічних і термовізійних камер, датчики фіксації руху.

Центр спостереження за роботою загородження буде розгорнуто у Холмі Люблінського воєводства.

Монтування електрозагородження триватиме рік. Його вартість становить 279 млн злотих (понад 70 млн дол.).

Читайте також: Литва встановила «їжаки» та «зуби дракона» навпроти мосту до Калінінградської області РФ

Як повідомлялося, у 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, встановила сучасну систему електронного моніторингу у відповідь на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та Балтійськими країнами. Нещодавно ухвалено рішення про модернізацію цього загородження.

Варшава до 2028 року в межах масштабної програми “Щит Схід” побудує на кордоні з Росією і Білоруссю укріплення, системи виявлення й оповіщення, передові бази, логістичні вузли й системи протидії безпілотникам.

Фото: strazgraniczna.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-