Глава МЗС Канади: Ворожі дії RT виходять далеко за межі легітимних медійних організацій

Глава МЗС Канади: Ворожі дії RT виходять далеко за межі легітимних медійних організацій

Укрінформ
Канада виступає рішуче проти незаконної діяльності російського державного медіаресурсу RT, спрямованої на те, аби послабити підтримку України з боку союзників.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Разом із партнерами Канада рішуче засуджує діяльність російського державного медіа RT - раніше відомого під назвою Russia Today, - спрямованої на зменшення західної підтримки України, вплив на вибори у західних і незахідних державах, а також підрив підтримки й відданості заснованому на правилах міжнародному порядку й повʼязаним із ним інституціям”, - сказала Жолі.

Вона зазначила, що за даними канадської розвідки, після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну, RT стала активно залученою до глобальних зусиль РФ з поширення дезінформації та впливу, "діючи як продовження розвідувальних служб Росії та застосовуючи підтримуваний державою кібернетичний злам, психологічні й інформаційні операції, прихований вплив та організовуючи військові закупівлі”.

“Серед зусиль RT: рекрутинг західних політичних коментаторів й лідерів думок, в тому числі канадців, переважно задля використання їх для створення й поширення контенту, який ставить під сумнів і зменшує громадську та політичну підтримку заходом України”, - зауважила міністерка.

Читайте також: США ввели нові санкції проти державних медіа Росії

Жолі висловила глибоке занепокоєння з приводу “придбання й застосування RT інших проросійських ресурсів, в тому числі кібернетичних, які раніше уже проводили інформаційні операції та спричиняли кіберінциденти, зокрема на обʼєктах канадської критичної інфраструктури”. “Ці ворожі дії виходять далеко за межі легітимних медіаорганізацій і суперечать будь-яким загальноприйнятним кодексам журналістських стандартів, практик й етики. Осудливі дії RT чиняться приховано, що явно демонструє брак прозорості перед громадськістю й державами, у яких RT веде діяльність”, - вказала очільниця МЗС Канади.

При цьому вона наголосила, що “викриваючи діяльність RT та її звʼязки із Кремлем, Канада відверто дає Росії зрозуміти, що не толеруватиме жодних зусиль, спрямованих на втручання у внутрішні справи країни та не стоятиме осторонь у разі втручань у справи інших суверенних держав”.

Читайте також: Мелоні підтримала саміт Кримської платформи: Ми повинні знати, як протистояти пропаганді РФ

“Канада рішуче підтримує своїх союзників супроти глобальних намагань Росії підірвати суверенітет й демократичні процеси. Канада й союзники продовжать протистояти російській агресії та підривній діяльності. Канада не толеруватиме жодного іноземного втручання на своїй території й продовжить викривати й протидіяти цим намаганням”, - підсумувала Жолі.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США оголосив про введення санкцій проти RT, Маргарити Симоньян, інших російських пропагандистів та хакерів через втручання в американські вибори.

Канада ще 2022 року заборонила трансляцію на своїй території пропагандистських ресурсів RT та RT France і відтоді постійно розширює санкції проти російських пропагандистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-