Іран заявив про успішний запуск супутника

Іран заявив про успішний запуск супутника

Укрінформ
Влада Ірану заявила про запуск на орбіту дослідницького супутника Chamran-1.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державні ЗМІ країни, передає Укрінформ.

Як зазначається, це другий успішний запуск іранського супутника цьогоріч.

Апарат, спроєктований і побудований компанією Iranian Electronics Industries (SAIran), був виведений на орбіту на висоту 550 кілометрів.

Іранська сторона стверджує, що основна місія супутника, який важить близько 60 кілограмів, «полягає у випробуванні апаратних і програмних систем для підтвердження технології орбітального маневрування по висоті і фазі».

Запуск відбувся на тлі звинувачень з боку Сполучених Штатів і європейських країн на адресу Ірану у передачі балістичних ракет Росії. Іран заперечує ці заяви.

Американські військові стверджують, що балістичні технології далекого радіусу дії, які використовують для виведення супутників на орбіту, можуть також дозволити Тегерану запускати зброю далекого радіусу дії, можливо, навіть ядерні боєголовки.

Тегеран заперечує, що його супутникова діяльність є прикриттям для розробки балістичних ракет, і заявляє, що ніколи не займався розробкою ядерної зброї.

Читайте також: Індія запустила супутник для спостереження за Землею

Як повідомляв Укрінформ, у січні влада Ірану запустила у космос у супутник Sorayya, що належить іранському Інституту космосу.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що Іран передав балістичні ракети РФ для використання на війні проти України.

Фото: en.irna.ir

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-