Президент Сербії хоче повернути обов'язкову військову службу

Президент Сербії хоче повернути обов'язкову військову службу

Укрінформ
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що схвалив відновлення обов'язкової військової служби, яка була скасована в країні 2011 року.

Про це повідомляє N1, передає Укрінформ.

Якщо уряд ухвалить таке рішення, військова служба триватиме 75 днів.

«Я хочу вірити, що уряд Сербії прийме це рішення. Я хочу вірити, що ви всі розумієте, наскільки нам потрібна сильна армія, скільки нам ще доведеться купувати зброї, створювати її. Ми не хочемо ні на кого нападати. Ми не будемо цього робити. Але наше бажання - стримувати всіх тих, хто щодня нам загрожує», - сказав Вучич на церемонії перших офіцерських звань 177 курсантам Військової академії та Медичної академії.

Нещодавно президент Сербії заявив, що держава розглядає можливість запровадження військової служби в режимі «60 плюс 15 днів», яка буде обов'язковою для чоловіків. Жінки, як і раніше, служитимуть на добровільній основі.

Читайте також: Хорватія відновить обов’язковий призов з 2025 року

Вучич уже говорив про можливість повернення обов'язкової військової служби на початку 2021 року, але це питання тоді розділило громадськість і викликало палкі дискусії в країні.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня Сербія підписала із Францією угоду про купівлю 12 винищувачів Rafale за 2,7 мільярда євро.

Фото: Tanjug

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-