Висока вода зруйнувала дві дамби в Австрії, затоплено в’язницю

Висока вода зруйнувала дві дамби в Австрії, затоплено в’язницю

Укрінформ
Тривалі дощі призвели до прориву двох дамб в Нижній Австрії, затоплено ряд населених пунктів, у т.ч. пенітенціарний заклад.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на австрійський суспільний телерадіомовник ORF.

"У Нижній Австрії, землі, яка найбільше постраждала від екстремальних погодних умов, ситуація з повенями продовжує погіршуватися. Під водою опинилися цілі населені пункти. У місті Гьоллерсдорф постраждала також в'язниця. За повідомленням аварійних служб, прорвало перші дамби, в тому числі в Гадерсдорфі та Поттенбрунні. Населення евакуйовується, допомога подекуди можлива лише з повітря", - йдеться у повідомленні.

Загалом в Нижній Австрії до рятувальних робіт залучено близько 10 тис. співробітників аварійних служб. Серед іншого, вони рятують людей з дахів, відкачують воду з будинків та розчищають завалені деревами дороги. Їм на допомогу залучено близько 2400 військовослужбовців. Задіяно також армійські гелікоптери, які, зокрема, скидають мішки з піском для перекриття однієї з прорваних дамб.

"Ситуація залишається серйозною, і ситуація - особливо в Нижній Австрії - надзвичайно складна. Тисячі пожежників та інших екстрених служб борються з повенями. Сили з ліквідації наслідків стихії працюють дуже злагоджено, в тому числі в усіх землях, а австрійські збройні сили вже задіяні у кількості 2400 військовослужбовців", - повідомив у соцмережі Х канцлер Карл Негаммер після засідання кризового штабу у неділю після обіду.

Через повені затоплено близько 100 доріг, у т.ч. федеральні дороги та два автобани поблизу Відня – Південний (А2) та Західний (А1). В усьому східному регіоні країни спостерігають перебої в роботі громадського транспорту, включаючи залізницю. У столиці Відні також підтоплено дві гілки метро, які частково не працюють. Влада закликала населення уникати несуттєвих поїздок та прогулянок на свіжому повітрі. У ряді шкіл дозволили учням не приходити у понеділок на навчання.

Читайте також: Польща планує оголосити стан стихійного лиха

Очікується, що сильні дощі на сході Австрії продовжаться щонайменше до вівторка.

Як повідомляв Укрінформ, в Австрії з четверга до ранку неділі випала екстремальна кількість опадів - в окремих районах вдвічі, а подекуди майже в чотири рази більше, ніж у середньому у вересні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-