Путін радився щодо війни з шаманами - ЗМІ

Путін радився щодо війни з шаманами - ЗМІ

Укрінформ
Візити Володимира Путіна на початку вересня до Туви, а потім до Монголії мали окрім офіційної також і приховану мету – спілкування з шаманами.

Це стверджує російський журналіст Міхаїл Зигарь у великій статті в німецькому журналі Der Spiegel, передає Укрінформ.

Автор посилається на джерела, наближені до Кремля. Ті, мовляв, подейкують, що головною метою обох поїздок Путіна стали саме шамани. Це вже третій його візит до Монголії за останнє десятиліття, а в Туві він бував багато-багато разів.

Монголія і Тува вважаються батьківщиною наймогутніших шаманів у світі.

«Зараз у Москві ширяться чутки, що для використання ядерної зброї Путіну потрібне благословення шаманів. Без їхньої згоди він не міг піти на такий серйозний крок, боячись розгнівити духів. І нібито повернувся з Монголії задоволений», - йдеться у матеріалі.

Втім, навіть сам автор визнає, що не має підтвердження цієї фантастичної версії.

Володимир Путін давно відомий своїм особливим ставленням до містики, поєднуючи інтерес до православної містики з язичницькими традиціями. Він багато часу проводить з так званими старцями з Валаамського монастиря, яких особливо шанували православні містики середньовічної Русі.

Водночас під час спільних з колишнім міністром оборони Сергієм Шойгу до Туви (звідки останній родом) обидва нібито брали участь у шаманських ритуалах. Це захоплювало російського президента не менше, ніж православна містика.

Шамани, йдеться у статті, пообіцяли Путіну успішну війну. При цьому автор посилається на політолога із дуже суперечливою репутацією Валерія Солов’я, який у 2022 році стверджував, що нападу Росії на Україну передував язичницький обряд, який шамани провели для Путіна в його резиденції в Сочі. Вони нібито приносили в жертву орла і передбачали успіх військової операції.

«Джерело, близьке до Кремля», також каже, що Путін багато консультувався з різними містиками перед початком вторгнення в Україну, і всі вони запевняли його у воєнній перемозі.

Читайте також: МЗС України оголосило Монголії демарш через візит Путіна

Автор статті - Михаїл Зигарь, російський журналіст і письменник. Працював у виданнях «Коммерсант» Newsweek, був головним редактором-засновником незалежної телекомпанії «Дождь», автор кількох книжок. Наразі живе в Берліні. У вересні 2023 року видавництво Aufbau-Verlag опублікувало його книгу «Війна і спокута: тривала боротьба України проти російського гніту».

Нагадаємо, Адольф Гітлер і його ближче оточення також були відомі своїм захоплення окультними науками.

Як повідомляв Укрінформ, нацистський окультизм у поєднанні з фашистськими езотеричними ідеями мають прямих послідовників у Кремлі.

Фото: Kristina Kormilitsyna / Sputnik / IMAGO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-