Британія замовила понад 150 тисяч доз вакцин проти мавпячої віспи

Британія замовила понад 150 тисяч доз вакцин проти мавпячої віспи

Укрінформ
Велика Британія замовила понад 150 тисяч доз вакцини проти мавпячої віспи, аби підвищити готовність країни до можливого поширення інфекції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

У Великій Британії ще не було виявлено жодного випадку захворювання на новий штам мавпячої віспи clade Ib mpox, який швидко поширився в Африці. Однак представники охорони здоров’я Сполученого Королівства заявили на брифінгу у понеділок, що замовлення більшої кількості вакцини необхідне для посилення стійкості країни до вірусу.

Вони також виклали три сценарії можливих наслідків спалаху віспи у Великій Британії. Перший сценарій передбачає невеликі групи хворих, другий – «контрольовану епідемію», а третій – передачу вірусу у лікарнях, будинках для людей похилого віку, в’язницях і школах.

Вакцина, вироблена компанією Bavarian Nordic, буде запропонована групам осіб, які мають на неї право, зокрема, деяким медпрацівникам, спеціалістам у галузі охорони здоров’я та гуманітарним працівникам, які відвідують постраждалі від спалаху віспи країни, поетапно і з урахуванням клінічної необхідності.

Читайте також: У країнах Африки за тиждень мавпячою віспою заразилися 1200 людей

«Ми готуємося до будь-яких випадків, які можуть виникнути у Великій Британії, і вакцинація грає життєво важливу роль у нашому захисті», – сказала Сьюзан Гопкінс, головний медичний радник Агентства охорони здоров’я країни (UKHSA).

Вона додала, що разом із вакцинацією агентство працює над забезпеченням обізнаності британських лікарів щодо перебігу віспи, зокрема для швидкого розпізнавання випадків захворювання, проведення швидких тестів, розробки протоколів для клінічного догляду за інфікованими людьми та запобігання подальшому розповсюдженню інфекції.

Читайте також: На Філіппінах виявили перший цьогоріч випадок зараження мавпячою віспою

Як повідомляв Укрінформ, Франція передасть 100 тисяч доз вакцини проти мавпячої віспи країнам, які постраждали від спалаху цієї вірусної інфекції.

Фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-