У Європі кількість загиблих внаслідок повеней зросла до 23

У Європі кількість загиблих внаслідок повеней зросла до 23

Укрінформ
У середу число загиблих від сильних повеней, спричинених штормом «Борис» у Польщі, Румунії, Чехії та Австрії, зросло до 23 людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Влада Чехії 18 вересня поінформувала про загибель четвертої людини від повені, у результаті чого кількість жертв у європейських країнах від негоди зросла до щонайменше 23 людей, йдеться у матеріалі.

Згідно із інформацією чеських ЗМІ, останньою жертвою стихії була 70-річна жінка із села поблизу Єсеніка, яку знайшли за 20 метрів від свого будинку. Загибла була евакуйована у суботу, але залишила евакуаційний центр у неділю, щоб повернутися додому.

Крім цього, семеро людей загинули у Румунії, п’ятеро – у Австрії, тоді як ще семеро жертв зафіксували у Польщі. 

Зазначається, що вода у Чехії переважно спадала, однак у деяких частинах південної Богемії рівень води у річках все ще знаходився на піку.

У польському місті Вроцлав влада очікує максимальний рівень підняття води у четвер, 19 вересня.

Читайте також: Фон дер Ляєн у Вроцлаві зустрінеться з прем’єрами країн Центральної Європи

«Ми зосереджуємося на тому, щоб утримати (ріку – ред.) Одру у межах берегів. Попереду нас чекають десятки дуже складних годин», – сказав глава МВС Польщі Томаш Сємоняк. 

Нагадаємо, масштабні повені вже кілька днів завдають шкоди в країнах центральної та східної Європи через шторм «Борис». Раніше повідомлялося про 21 загиблого внаслідок негоди.

Фото: ČTK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-