Латвія заборонила використовувати російську мову в банкоматах

Латвія заборонила використовувати російську мову в банкоматах

Укрінформ
Сейм Латвії у четвер ухвалив в остаточному читанні поправки до Закону про кредитні установи, що передбачають заборону на використання у банкоматах латвійських комерційних банків російської мови.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Надалі банкомати мають бути налаштовані латиською мовою. Також вони можуть бути налаштовані офіційними мовами країн-членів ЄС та Організації економічного співробітництва й розвитку (ОЕСР) або країн-кандидатів.

Ці поправки, як стверджується, забезпечать доступність готівки для мешканців на всій території Латвії.

Поправки також передбачають мінімальні вимоги, щоб клієнт кредитної установи міг зняти готівку зі свого рахунку.

23% повсякденних платежів - готівка. Має бути забезпечена можливість зняти гроші.

Читайте також: Латвія висловила категоричний протест Росії у зв'язку з БпЛА, знайденим на сході країни

У Латвії безготівкові розрахунки дедалі більше використовуються як основний спосіб платежів. Однак, незважаючи на зростання безготівкових розрахунків, готівка залишається актуальною. Згідно із даними опитування Банку Латвії "Платіжний радар", у лютому 2024 року готівкові платежі становили у середньому 23% від повсякденних платежів.

Міністерство фінансів пояснює, що значення доступності готівки зростає у ситуаціях, коли платіжні системи недоступні, але водночас інфраструктура для зняття готівки значно скорочується. В останні роки в країні суттєво зменшилася кількість філій кредитних установ та розрахункових центрів, де можна отримати готівку.

Як повідомлялося, Сейм Латвії у другому, остаточному читанні ухвалив поправки до Закону «Про дорожній рух», якими з 1 листопада запроваджується заборона на перебування в країні транспортних засобів, зареєстрованих у Білорусі.

Фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-