Тайвань і Болгарія заперечують причетність до вибуху пейджерів у Лівані

Тайвань і Болгарія заперечують причетність до вибуху пейджерів у Лівані

Укрінформ
Власті Болгарії та Тайваню заперечили свою причетність до ланцюга постачання тисяч пейджерів, які нещодавно вибухнули у Лівані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Керівництво Тайваню та Болгарії сьогодні заперечило причетність до ланцюга постачання тисяч пейджерів, які вибухнули у вівторок у Лівані.

Унаслідок вибухів у вівторок та середу в Лівані загинули 37 людей та було поранено близько 3000.

Болгарське агентство державної безпеки заявило, що воно "беззаперечно встановило", що жодні пейджери, використані в ліванському теракті, не були імпортовані до Болгарії, експортовані з неї або виготовлені у Болгарії.

Також агентство розповіло, що Тайванська компанія Gold Apollo заявила на цьому тижні, що вона не виробляє пристрої, які були використані в атаці.

Джерела служби безпеки заявили, що Ізраїль несе відповідальність за вибухи пейджерів, що підняло ставки у зростаючому конфлікті між двома сторонами. Ізраїль прямо не прокоментував ці події.

Читайте також: Ізраїль міг до 15 років готувати операцію з підриву пейджерів у Лівані - ЗМІ

Цього тижня тайванська компанія Gold Apollo заявила, що не виробляла пристрої, використані в атаці, і що будапештська компанія BAC, до якої були відстежені пейджери, має ліцензію на використання її бренду.

Міністр закордонних справ Тайваню Лінь Цзя Лун, також виступаючи перед журналістами в парламенті, відповів "ні" на запитання, чи зустрічався він з послом Ізраїлю, щоб висловити стурбованість цією справою.

«Ми просимо наші представництва за кордоном підвищити обізнаність у галузі безпеки та будемо обмінюватися відповідною інформацією з іншими країнами».

Болгарія також стала центром розслідувань у четвер після того, як місцеві ЗМІ повідомили, що компанія Norta Global Ltd, що базується в Софії, причетна до продажу пейджерів.

Але агентство державної безпеки Болгарії DANS заявило сьогодні, що "беззаперечно встановило", що жоден пейджер, який використовувався під час нападу на Ліван, не був імпортований, експортований або виготовлений у Болгарії.

Читайте також: Іспанія засудила атаки на пейджери членів Хезболли

Як повідомляв Укрінформ, понад 2 тисячі людей по всьому Лівану, включаючи членів «Хезболли» та медиків, зазнали поранень у вівторок, коли пейджери, які бойовики використовували для зв'язку, вибухнули по всій країні.

Також повідомлялося, що пейджери, які здетонували, були останньої моделі, їх «Хезболла» завезла в країну протягом останніх місяців.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-