У «Хезболли» багато ворогів: президент Ізраїлю відкинув причетність його країни до підриву пейджерів

У «Хезболли» багато ворогів: президент Ізраїлю відкинув причетність його країни до підриву пейджерів

Укрінформ
Президент Ізраїлю Іцхак Герцог відкинув причетність своєї країни до масового підриву пейджерів та рацій, якими користуються бойовики «Хезболли» у Лівані.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у інтерв'ю Sky News.

Президента запитали, чи несе Ізраїль відповідальність за масові підриви пейджерів та рацій у Лівані. У відповідь він відкинув «будь-який зв'язок Ізраїлю з тим чи іншим джерелом операцій», але не навів додаткових доказів.

«У «Хезболли» багато ворогів, досить багато. «Хезболла» душить Ліван, створює хаос у Лівані знову, і знову, і знову. Ми тут просто для того, щоб захищати себе. Це все, що ми робимо. І ми ясно даємо зрозуміти, що ми повинні вживати заходів. Як вчинила б будь-яка нормальна країна, щоб захистити свій народ», - заявив Герцог та повторив, що Ізраїль не хоче війни з Ліваном.

За даними Sky News, спростування Герцога виходить за межі офіційної відповіді уряду Ізраїлю, який досі мовчить про атаку. І звертає увагу на те, що підрив пейджерів стався приблизно в той час, коли Ізраїль оголосив про вступ у нову фазу війни на півночі країни, після чого провів декілька потужних обстрілів цілей «Хезболли» в Лівані.

Читайте також: “Повстання пейджерів” та нейтралізація тисяч терористів: Чи призведе операція ізраїльських спецслужб до великої війни на Близькому Сході

Водночас, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що за останні кілька днів Армія оборони завдала низку ударів, які «Хезболла» не могла собі уявити.

«Якщо до неї ще не дійшов сигнал, я обіцяю: вона його отримає», - зазначив він та додав, що Ізраїль сповнений рішучості повернути евакуйованих із північних районів мешканців у свої будинки.

Читайте також: У Лівані число загиблих внаслідок вибухів пейджерів та рацій зросло до 37

Як повідомляв Укрінформ, понад 2 тисячі людей по всьому Лівану, включаючи членів «Хезболли» та медиків, зазнали поранень у вівторок, коли пейджери, які бойовики використовували для зв'язку, вибухнули по всій країні.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-