Іранський «Корпус вартових» заборонив усі засоби зв'язку після вибухів у Лівані - Reuters

Іранський «Корпус вартових» заборонив усі засоби зв'язку після вибухів у Лівані - Reuters

Укрінформ
Іранський Корпус вартових ісламської революції (КВІР) наказав своїм членам припинити користуватися будь-якими засобами зв'язку після нещодавніх вибухів пейджерів і рацій бойовиків Хезболли у Лівані.

Про це агентству Reuters повідомили два високопоставлені представники іранських служб безпеки, передає Укрінформ.

Один з них служби сказав, що КВІР проводить масштабну операцію з перевірки всіх пристроїв, а не лише засобів зв'язку. За його словами, більшість цих пристроїв або саморобні, або імпортовані з Китаю і Росії.

Іран занепокоєний проникненням ізраїльських агентів і вже почав ретельну перевірку членів КВІР, особливо середнього і вищого командного складу, додав чиновник.

«Це включає перевірку їхніх банківських рахунків як в Ірані, так і за кордоном, а також історію їхніх подорожей і подорожей їхніх сімей», - сказав представник служби безпеки.

Він відмовився повідомити подробиці про те, як сили КВІР, чисельність яких 190 000 осіб, забезпечують зараз зв'язок.

«Наразі ми використовуємо наскрізне шифрування в системах обміну повідомленнями», - сказав він.

Також, за словами чиновника, представники КВІР звернулися до Хезболли» за технічними оцінками, і кілька зразків підірваних пристроїв було відправлено в Тегеран для вивчення іранськими експертами.

Інший іранський чиновник заявив, що головною турботою Ісламської Республіки є захист ядерних і ракетних об'єктів країни, особливо тих, що знаходяться під землею.

«Ніколи не було таких жорстких заходів безпеки і надзвичайних заходів, як зараз», - додав він, припускаючи, що після вибухів пейджерів у Лівані безпека була значно посилена, порівняно з попередніми рівнями.

Читайте також: У Лівані заборонили проносити рації та пейджери на авіарейси

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня у Лівані в результаті скоординованої атаки здетонували пейджери бойовиків Хезболли. Наступного дня вибухнули сотні рацій Хезболли. Загинуло 39 осіб і понад 3 000 зазнали поранень. Ліван і рух «Хезболла» заявляють, що за атаками стоїть Ізраїль. Ізраїль не заперечує і не підтверджує свою причетність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-