Росія планує наступного року збільшити витрати на оборону до 6,2% ВВП - Bloomberg

Росія планує наступного року збільшити витрати на оборону до 6,2% ВВП - Bloomberg

Укрінформ
Російська влада планує наступного року збільшити витрати на оборону до 6,2% валового внутрішнього продукту країни на тлі війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg після ознайомлення з проєктом бюджету РФ на 2025 рік.

Згідно з документом, російський уряд має намір збільшити витрати на оборону до 13,2 трлн рублів ($142 млрд) у 2025 році із запланованих на цей рік з 10,4 трлн рублів, що становить 6,2% валового внутрішнього продукту.

За підрахунками агентства, військові витрати планується скоротити до 5,6% ВВП у 2026 році та до 5,1% у 2027 році.

Також прогнозується, що витрати на національну оборону та внутрішню безпеку Росії складуть близько 40% загальних бюджетних виплат Росії у 2025 році, у той час як Путін продовжує переводити економіку на воєнні рейки на тлі вторгнення РФ в Україну, яке триває вже 2,5 року.

Сума на оборону є більшою, ніж сукупні асигнування на освіту, охорону здоров’я, соціальну політику та національну економіку.

Читайте також: Кремль буде змушений піти на масштабну мобілізацію у 2025 році, або зупинити війну - Буданов

Зазначається, що витрати на засекречені або невизначені статті зростуть до 12,9 трлн рублів у 2025 році з початково запланованих 11,1 трлн цього року, залишаючись на рівні близько 30% загальних бюджетних витрат.

Серед іншого уряд РФ прогнозує дефіцит бюджету на 2024 рік на рівні 1,7% ВВП, що на 0,6 відсоткового пункту більше, ніж оцінювалося у червні.

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс під час слухань у Конгресі заявила, що Путін збільшив витрати на оборону майже до 7% ВВП Росії, що майже вдвічі перевищує середній показник за історію.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-