Японія занепокоєна збільшенням порушень її повітряного простору Китаєм і Росією

Японія занепокоєна збільшенням порушень її повітряного простору Китаєм і Росією

Укрінформ
Уряд Японії дуже стурбований різким збільшенням кількості порушень повітряного простору країни військовими літаками Китаю і Росії, а також іншою військовою активністю цих двох країн навколо японських островів.

Про це на пресконференції в Токіо заявив міністр оборони Японії Мінору Кіхара, повідомляє Kyodo News, передає Укрінформ.

«Ми дуже стурбовані, у нас є сильне відчуття кризи через ті випадки, що сталися послідовно протягом такого короткого періоду (впродовж останнього місяця – ред.) у морі та в повітряному просторі навколо нашої країни», – сказав Кіхара.

За його словами, лише за останні дві доби загалом вісім китайських і російських бойових кораблів разом пройшли через протоку Соя між Хоккайдо і Сахаліном під час переходу з Японського моря в Охотське.

Глава оборонного відомства Японії окремо прокоментував використання японськими винищувачами сигнальних ракет проти російського літака під час інциденту в понеділок, назвавши його відповідним обставинам, що склалися.

«Японія продовжуватиме стежити за військовими діями Китаю і Росії з підвищеною увагою і вживатиме необхідних заходів реагування на них», - зазначив міністр.

Заява Кіхари прозвучала через день після того, як російський військовий патрульний літак тричі вторгався в повітряний простір Японії над Японським морем на північ від Хоккайдо, через що Повітряні сили самооборони країни вимушені були підіймати в повітря винищувачі та вперше в історії запустити сигнальну ракету в бік російського повітряного судна.

Наприкінці серпня Японія також вперше заявила, що китайський військовий літак-розвідник порушив японський повітряний простір над водами Східнокитайського моря біля островів у префектурі Нагасакі на південному заході країни.

Читайте також: Китайський авіаносець уперше наблизився до узбережжя Японії

Як повідомляв Укрінформ, у відповідь на порушення російським літаком авіапростору Японії, винищувачі Сил оборони країни вперше випустили сигнальні ракети для попередження.

Фото з сайту www.volynnews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-