Ситуація з Курською АЕС залишається напруженою, але постійної місії не планується - МАГАТЕ

Ситуація з Курською АЕС залишається напруженою, але постійної місії не планується - МАГАТЕ

Укрінформ
Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що ситуація навколо Курської атомної електростанції залишається серйозною, але агентство не планує розміщувати постійну місію на цьому об'єкті.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Ситуація серйозна тим, що відбувся військовий наступ, і цей наступ досягнув тієї стадії, коли він вже не так далеко від атомної електростанції», - заявив генеральний директор МАГАТЕ.

Зазначається, що українські війська знаходяться на півдні Курської області, але перебувають на відстані близько 40 км від станції.

Гроссі відвідав Курську АЕС минулого місяця і заявив, що вона буде «надзвичайно вразливою», якщо піддасться атакам, оскільки на об'єкті немає захисного купола.

За його словами, МАГАТЕ не планує розміщувати спостерігачів на станції на постійній основі, як це було зроблено на чотирьох українських станціях, включно із Запорізькою АЕС, окупованою російськими військами в перші дні вторгнення в лютому 2022 року.

Читайте також: Глава Держатому на конференції МАГАТЕ: Ядерна галузь Росії більше не може вважатися надійною

Гроссі зазначив, що ситуація на Запорізькій АЕС залишається напруженою.

«Наші фахівці продовжують повідомляти про військові дії поблизу станції», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 27 серпня Гроссі приїхав до Росії та оглянув Курську АЕС. Гроссі заявив, що станція працює в режимі, "близькому до нормального".

Фото з сайту gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-