Новий штам мавпячої віспи: Індія повідомила про перший випадок захворювання

Новий штам мавпячої віспи: Індія повідомила про перший випадок захворювання

Укрінформ
У понеділок у Міністерстві охорони здоров’я Індії підтвердили перший випадок віспи штаму clade 1b. Це перший випадок захворювання на новий штам у Південній Азії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Речниця індійського МОЗ Маніша Верма підтвердила факт захворювання чоловіка на новий штам віспи на минулому тижні у районі Малаппурам, штат Керала.

Пацієнт – 38-річний чоловік, який прилетів із Об’єднаних Арабських Еміратів і був госпіталізований до державної лікарні медичного коледжу у Малаппурам, поінформувала влада штату.

Близько 29 друзів і членів родини пацієнта, а також 37 пасажирів авіарейсу наразі перебувають під наглядом вдома, однак поки ні в кого з них не виявили жодних симптомів мавпячої віспи.

Індія досі не повідомляла про випадки захворювання на новий штам mpox, однак у вересні федеральна влада видала рекомендацію усім штатам країни зберігати пильність і бути готовими до реагування на потенційні випадки захворювання.

Читайте також: ВООЗ схвалила першу вакцину проти мавпячої віспи

У період із 2022 року до березня 2024 року Індія повідомила про 30 випадків захворювання та один летальний випадок через штам віспи clade 2. Крім цього, на початку вересня було зафіксовано ще один випадок захворювання на цей штам.

Як повідомляв Укрінформ, 19 серпня Міністерство охорони здоров’я Філіппін повідомило про перший у цьому році випадок зараження мавпячою віспою (вірус mpox) у країні.

Фото: Depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-