Глава МЗС Британії: Путін будує мафіозну імперію на корупції та брехні

Глава МЗС Британії: Путін будує мафіозну імперію на корупції та брехні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що Росія намагається повернути людство у минуле - у світ імперіалізму, насильницької зміни кордонів, світ без Статуту ООН.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він сказав на засіданні Ради Безпеки ООН, яке розглядає ситуацію в Україні у зв’язку з війною, розв’язаною Росією.

Звертаючись до «безпосередньо до Кремля і його представника» в ООН, Леммі зазначив, що Росія засідає в Радбезі, але її дії суперечать Статуту Організації Об’єднаних Націй.

Він нагадав, що Москва намагалася минулого тижня внести поправки до Пакту майбутнього, «спрямовані на руйнування майбутнього ООН».

За словами міністра, Росія стверджує, що виступає від імені Глобального Півдня, але ставить сама себе вище міжнародного права.

«Путіне, коли ви обстрілюєте ракетами українські лікарні, ми знаємо, хто ви є, – зауважив глава МЗС Британії. – Коли ви посилаєте найманців у африканські країни, ми знаємо, хто ви є. Коли ви вбиваєте опозиціонерів у європейських містах, ми знаємо, хто ви є».

Читайте також: Зеленський на Радбезі ООН: Росію можна лише примусити до миру, Путін не зупиниться сам

На переконання Леммі, вторгнення в Україну відповідає лише особистим інтересам Путіна – щоб «перетворити мафіозну державу на мафіозну імперію, побудовану на корупції, пограбуванні російського народу, а також України… на придушенні інакомислення… на брехні, поширенні дезінформації».

Міністр уточнив, що звертається до російського керівництва не лише як лондонець і глава МЗС, а і як «чорношкірий, чиї предки були вивезені в ланцюгах з Африки під дулом пістолета».

«Росія намагається повернути нас у світ минулого, у світ імперіалізму, у світ насильницької зміни кордонів, у світ без Статуту ООН. Ми не можемо цього допустити», – сказав він, наголосивши, що боротьба України «важлива для всіх нас».

Велика Британія залишиться найвірнішим прихильником України, додав очільник дипломатичного відомства. За його словами, якщо імперіалістам дозволити перекроїти кордони силою, то це повторюватиметься в інших кінцях світу.

Читайте також: Науседа на Генасамблеї ООН: Російська агресія проти України - найбільша загроза сьогодення

Леммі підкреслив, що мир має бути досягнутий на основі поваги до фундаментальних принципів, закріплених у Статуті ООН. Путінська Росія хоче зруйнувати його, сказав він. І при цьому навів слова Зеленського про те, що «Статут ООН візьме гору».

Свій виступ очільник МЗС Британії закінчив словами «Слава Україні!»

Як повідомлялося, Володимир Зеленський узяв участь у засіданні Ради Безпеки ООН, яке розглядає ситуацію в Україні у зв’язку з війною, розв'язаною Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-