Путін розширив умови використання Росією ядерної зброї

Путін розширив умови використання Росією ядерної зброї

Укрінформ
Лідер Кремля Володимир Путін у середу на нараді Радбезу з ядерного стримування заявив про внесення уточнень у визначення умов застосування Росією ядерної зброї.

Як передає Укрінформ, про це пише Телеграм-канал «Осторожно, новости» із посиланням на відео виступу Путіна.

Кремлівський ватажок заявив, що в проєкті основ розширено категорії держав та військових союзів, стосовно яких Росія здійснює ядерне стримування. Крім цього, доповнено перелік військових загроз, для нейтралізації яких здійснюються заходи ядерного стримування.

«В оновленій редакції документа агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участі або за підтримки ядерної держави пропонується розглядати як їхній спільний напад на Російську Федерацію», – сказав Путін.

За його словами, достовірна інформація про старт у бік Росії засобів повітряно-космічного нападу спровокує ядерну відповідь. Водночас «критична загроза суверенітету РФ» і звичайною зброєю буде також підґрунтям для ядерної відповіді.

Читайте також: Російське випробування ракети «Сармат» завершилося провалом - OSINT-аналітик

«Залишаємо за собою право застосувати ядерну зброю у випадку агресії проти Росії та Білорусі як учасниці союзної держави», – сказав російський лідер, зауваживши, що цей крок було погоджено із самопроголошеним президентом Лукашенком.

Путін додав, що ядерна тріада РФ залишається найважливішою гарантією забезпечення безпеки держави-агресорки і її громадян, «інструментом підтримування стратегічного паритету і балансу сил у світі».

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі вважає, що російський лідер Володимир Путін «пускає пил в очі», коли погрожує застосувати ядерну зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-