Радбез ООН має ухвалити рішення про створення Палестинської держави - Макрон

Радбез ООН має ухвалити рішення про створення Палестинської держави - Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що Рада Безпеки ООН повинна ухвалити рішення про створення Палестинської держави за умов надання Ізраїлю всіх необхідних гарантій безпеки.

Про це глава французької держави заявив під час дебатів на пленарній сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, передає кореспондент Укрінформу.

«Франція братиме участь у будь-якій ініціативі, яка врятує життя і забезпечить безпеку для всіх. Розгортання міжнародної місії має прокласти шлях до реалізації рішення про дві держави. Рішення про це має ухвалити Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй», - підкреслив Макрон.

За його словами, вкрай важливо, щоб у Газі розпочався новий етап, щоб зброя замовкла, повернулася гуманітарна допомога та щоб цивільне населення нарешті було захищене, а життя там знову стало можливим.

«Франція зробить все від неї залежне, щоб палестинці нарешті отримали державу, яка живе пліч-о-пліч з Ізраїлем», - додав він.

Він пообіцяв, що французька дипломатія протягом наступних тижнів буде працювати з ізраїльтянами і палестинцями, а також з усіма регіональними і міжнародними партнерами над остаточним втіленням ідеї про дві держави, а також над наданням Ізраїлю всіх необхідних гарантій щодо його безпеки.

Проте наразі, як вважає Макрон, головним ризиком є ризик ескалації конфлікту у Лівані.

Читайте також: «Хезболла» запустила балістичну ракету по штаб-квартирі Моссаду, ПРО Ізраїлю її збила

«Ось чому ми рішуче закликаємо Ізраїль зупинити ескалацію в Лівані, а Хезболлу - припинити обстріли Ізраїлю. Ми рішуче закликаємо всіх, хто надає їм засоби для цього, зупинитися. Занадто довго «Хезболла» брала на себе нестерпний ризик втягнути Ліван у війну. Ізраїль, зі свого боку, не може розширювати свої операції в Лівані без наслідків. У Лівані не повинно і не може бути війни», - додав Макрон.

Він також пообіцяв, що французький міністр закордонних справ відвідає Ліван цими вихідними.

Як повідомляв Укрінформ, винищувачі військово-повітряних сил Ізраїлю у середу завдали ударів по 280 об’єктах угруповання «Хезболла» у Лівані. Про це заявила Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-