Японія вперше направила есмінець через Тайванську протоку - ЗМІ

Японія вперше направила есмінець через Тайванську протоку - ЗМІ

Укрінформ
Японія на тлі збільшення кількості вторгнень китайських військових кораблів та літаків у свій морський і повітряний простір уперше направила корабель своїх Cил самооборони Тайванською протокою.

Про це повідомляє Kyodo News, передає Укрінформ.

Японський есмінець «Садзанамі» (Sazanami) у складі загону з австралійськими та новозеландськими бойовими кораблями у середу здійснив транзит вузьким водним шляхом між Китаєм і Тайванем до Південнокитайського моря.

Китай, який вважає самокерований Тайвань власною провінцією і прагне одноосібного контролю над Тайванською протокою, жорстко критикує транзити іноземних військових кораблів цим водним шляхом, називаючи їх провокаціями.

Токіо раніше займав обережну позицію і утримувався від таких кроків, аби уникати негативної реакції Пекіна й ускладнення і без того напружених відносин між двома країнами. Проте різке зростання кількості вторгнень китайських військових кораблів та літаків у морський і повітряний простір Японії впродовж останнього місяця підштовхнули уряд країни до рішучих дій.

Читайте також: Пекін звинуватив Тайвань в організації кібератак і спробах дискредитації уряду Китаю

Сполучені Штати регулярно направляють свої військові кораблі через Тайванську протоку в рамках операцій із захисту свободи судноплавства, до яких, попри гнів Китаю, почали приєднуватися їх союзники, зокрема, Велика Британія та Австралія.

Як повідомляв Укрінформ, у середині вересня Німеччина вперше за понад двадцять років направила два військові кораблі через Тайванську протоку.

Фото: Kyodo News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-