Прем'єр Грузії в ООН розповів про окупацію Абхазії та Південної Осетії, але не згадав про Росію

Прем'єр Грузії в ООН розповів про окупацію Абхазії та Південної Осетії, але не згадав про Росію

Укрінформ
Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе з трибуни ООН звернувся до населення окупованих росіянами регіонів Абхазія та Південна Осетія. При цьому він не згадав про роль РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ехо Кавказу.

"Попри те, що 20% нашої території окуповані незаконно, ми продовжуємо рухатися вперед, рости та працювати для того, щоб наші діти жили в найкращій, сильнішій та гіднішій Грузії. Ми послідовно та невпинно працюємо над тим, щоб кожен громадянин Грузії пишався своєю країною", – сказав він.

Після цього Кобахідзе звернувся до населення окупованих Абхазії та Південної Осетії та заявив, що "потрібно відновити зруйновані мости".

"Я хотів би скористатися цією можливістю та звернутися до наших мешканців з іншого "боку лінії окупації, в Абхазії та Цхінвальському регіоні. Всі наші кроки спрямовані на допомогу нашому народу, щоб якось ми разом з нашими дітьми змогли жити разом у щасливій, єдиній та розвиненій Грузії. По цей бік лінії окупації ми завжди вітатимемо вас з розкритими обіймами. Нам необхідно відновити усі зруйновані мости у нашій країні", - сказав він.

Прем'єр-міністр Грузії також згадав про війну в Україні, яка "створила невизначеність та гуманітарну кризу безпрецедентного масштабу". Кобахідзе заявив, що Грузія підтримує суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах.

Втім під час свого виступу, говорячи про окуповані грузинські регіони та війну в Україні, Кобахідзе не згадав про РФ.

Читайте також: США скасували запрошення грузинського прем’єра на прийом до Байдена

Як повідомлялося, Південна Осетія та Абхазія непідконтрольні уряду Грузії з 1991 і 1992 року відповідно. В результаті російсько-грузинської п'ятиденної війни 2008 року Росія завершила окупацію Абхазії та Південної Осетії й визнала утворення на цих територіях самопроголошених "республіки". Уряд в Тбілісі у відповідь розірвав дипломатичні відносини з Москвою, а Південну Осетію та Абхазію оголосив "окупованими територіями". У документах ООН ці райони розглядаються як невіддільна територія Грузії.

Фото: News Georgia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-