Британія оголосила нові санкції проти Росії

Британія оголосила нові санкції проти Росії

Укрінформ
Велика Британія сьогодні запровадила нові санкції проти п’яти кораблів та двох судноплавних організацій відповідно до режиму санкцій проти РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє уряд Великої Британії.

«Велика Британія запровадила санкції проти 5 суден та 2 організацій, залучених до російського сектору зрідженого природного газу (СПГ)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сьогодні, 26 вересня, Сполучене Королівство вжило рішучих заходів щодо запровадження санкцій стосовно 5 суден та 2 пов’язаних з ними організації, залучених до транспортування російського СПГ.

Сьогодні під санкції потрапили наступні судна:

PIONEER (IMO 9256602)

ASYA ENERGY (IMO 9216298)

NOVA ENERGY (IMO 9324277)

ПІВНІЧНЕ НЕБО (IMO 9953523)

SCF LA PEROUSE (IMO 9849887)

«Сьогоднішні заходи базуються на зусиллях союзників, спрямованих на придушення спроб РФ збільшити свої майбутні енергетичні прибутки – тобто, найважливіше джерело фінансування війни Путіна в Україні», - зазначають британські урядовці.

Читайте також: Байден оголосив про $7,9 мільярда допомоги Україні та нові санкції проти Росії

СПГ є важливим джерелом фінансування незаконної війни Путіна в Україні. РФ планує збільшити свої прибутки, прагнучи збільшити свою частку світового ринку СПГ з 8% до 20%.

Раніше цього року Велика Британія запровадила санкції щодо ще десяти кораблів «тіньового флоту» РФ, які, за її словами, використовують незаконні методи, щоб уникнути обмежень Заходу на російську нафту

Загалом, Велика Британія запровадила санкції проти 15 суден та організацій, залучених до російського сектору СПГ, і ми продовжуватимемо боротися з цим важливим джерелом фінансування незаконної війни Путіна в Україні, - наголосили в уряді.

Як повідомляв Укрінформ, Бельгія, один з найбільших європейських імпортерів скрапленого природного газу (СПГ) з Росії, закликала ЄС заборонити російське паливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-