США пропонують $20 мільйонів за іранця, який планував убити ексрадника Трампа

США пропонують $20 мільйонів за іранця, який планував убити ексрадника Трампа

Укрінформ
Уряд США пропонує винагороду в розмірі 20 мільйонів доларів за інформацію, що призведе до затримання іранця, якого звинувачують у змові з метою вбивства колишнього радника Дональда Трампа з національної безпеки Джона Болтона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Зазначається, що Мін'юст США звинувачує Шахрама Пурсафі, члена Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Ірану, у спробі найняти людей у США для вбивства Болтона, гучного критика Ірану, в обмін на 300 000 доларів.

За інформацією правоохоронців, з жовтня 2021 року по квітень 2022 року Пурсафі намагався найняти «осіб із кримінального середовища у Сполучених Штатах» для вбивства Болтона у Вашингтоні чи штаті Меріленд.

За даними Державного департаменту, один із потенційних убивць, з яким він контактував, був інформатором американських правоохоронців.

Пурсафі нібито сказав цій особі, що після вбивства Болтона «він матиме для нього другу роботу щодо вбивства».

Міністерство юстиції США висунуло Пурсафі офіційні звинувачення у змові вбивства ще у 2022 році. Він нині залишається на свободі, і офіційні особи вважають, що він не перебуває на території США.

Раніше Іран заперечував організацію будь-яких змов з метою вбивства офіційних осіб з орбіти Трампа або втручання у справи США.

Читайте також: Підозрюваному в замаху на Трампа висунули офіційні обвинувачення

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня американські спецслужби заявили, що Іран скоїв хакерське втручання у внутрішнє листування команди кандидата в президенти від республіканців Дональда Трампа та намагався зламати сервери штабу Джо Байдена й Камали Гарріс.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-