Нічна атака на Україну: Румунія піднімала літаки через можливе порушення авіапростору дроном РФ

Нічна атака на Україну: Румунія піднімала літаки через можливе порушення авіапростору дроном РФ

Укрінформ
Міністерство національної оборони Румунії заявило, що в ніч проти 27 вересня російський дрон, імовірно, міг порушити повітряний простір країни під час атаки по Україні. У повітря були підняті два румунські F-16 та два іспанські винищувачі F-18 для моніторингу ситуації.

Про це повідомляє Agerpres, передає Укрінформ.

«За даними міністерства, два літаки F-16 ВПС Румунії злетіли з 86-ї авіабази Борча о 1:52, а пізніше, о 3:22, ще два літаки F-18 ВПС Іспанії зі складу Розширеної повітряної поліції злетіли з 57-ї авіаційної бази «Міхаїл Когелнічану». Всі чотири винищувачі приземлилися на авіабазі близько 4:00», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у цей проміжок часу система радіолокаційного спостереження Румунії зафіксувала ймовірність того, що один з російських безпілотників, залучених до атаки по Україні, близько 3:00 міг перетнути румунський повітряний простір у прикордонній зоні та перебував там менш як три хвилини.

За наявними на цей момент даними, про наявність зони ураження на території Румунії не повідомляється. Сили міністерства національної оборони Румунії проводять пошуки в цьому районі разом з авіацією та наземними групами.

У цьому зв’язку Національний центр військового командування поінформував Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій про вжиття заходів щодо оповіщення частини населення у повіті Тулча, розіславши о 02:01 повідомлення RO-ALERT.

«Міністерство національної оборони Румунії надсилає рішучий сигнал про засудження цих атак, здійснених Російською Федерацією проти деяких об'єктів та елементів української цивільної інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права», — наголосили в оборонному відомстві.

Читайте також: Польща піднімала у повітря F-16 через ракетний обстріл України

Як повідомляв Укрінформ, в Одеській області в місті Ізмаїл внаслідок дронової атаки в ніч проти 27 вересня поранено 14 людей, серед них троє дітей. Ще три людини загинули.

8 вересня у Міністерстві оборони Румунії підтвердили, що під час чергової атаки РФ по Україні російський дрон порушив повітряний простір Румунії. Російський дрон був виявлений неподалік від міста Паріправа на території повіту Тулча.

Фото: Agerpres

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-