Вірменія готова внести зміни до Конституції заради миру з Азербайджаном

Вірменія готова внести зміни до Конституції заради миру з Азербайджаном

Укрінформ
Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив у четвер, що Єреван готовий внести зміни до Конституції для підписання мирної угоди із Азербайджаном.

Як передає Укрінформ, про це вірменський міністр сказав на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє DW.

За його словами, якщо Вірменія та Азербайджан укладуть мирну угоду, цей документ буде спрямований до Конституційного суду (КС) Вірменії для перевірки його відповідності Основному закону країни.

«Якщо наш КС вирішить, що угода суперечить Конституції Вірменії (хоча наші експерти запевняють, що це неможливо – ред.), однак у такому разі ми опинимося перед конкретною ситуацією, в якій будуть потрібні конституційні зміни для укладення миру», – сказав Пашинян.

Читайте також: Влада Вірменії заявила про спробу держперевороту з російським слідом

Він пояснив, що у разі, якщо КС вирішить, угода відповідає Конституції Вірменії, перешкод для ратифікації документа не буде.

Зазначається, що раніше Пашинян заявляв про готовність Вірменії підписати із Баку мирну угоду до конференції ООН із клімату, яка проходитиме в азербайджанській столиці з 11 до 22 листопада.

Читайте також: ОДКБ створює загрози безпеці, існуванню та суверенітету Вірменії - Пашинян

Як повідомлялося, 2 лютого президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що мир між Вірменією та Азербайджаном буде можливими у разі внесення змін у вірменську Конституцію.

Азербайджанський президент стверджує, що декларація про незалежність Вірменії містить прямі заклики до приєднання Карабаського регіону і порушення територіальної цілісності Азербайджану, а посилання на цей документ відображені у Конституції Вірменії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-