У Британії ув’язнили двох екоактивісток, які облили супом картину Ван Гога

У Британії ув’язнили двох екоактивісток, які облили супом картину Ван Гога

Укрінформ
Двох кліматичних активісток руху Just Stop Oil (Просто зупинити нафту), які облили супом картину «Соняшники» художника Вінсента Ван Гога в Національній галереї у Лондоні, ув’язнили.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Королівський суд Англії та Вельса в лондонському районі Саутворк позбавив волі Фібі Пламмер на два роки і Анну Голланд - на 20 місяців за заподіяння протиправної шкоди.

Суддя Крістофер Хехір сказав, що 23-річна Пламмер і 22-річна Голланд могли «непоправно пошкодити або навіть знищити» картину, яка, за його словами, «неоціненна в буквальному сенсі».

Зазначається, що екологічні активісти у жовтні 2022 року кинули банки з томатним супом Heinz на твір «Соняшники» нідерландського художника Вінсента Ван Гога, а потім приклеїли себе до стіни під картиною.

Фото: Getty images

За словами прокурорів, суп завдав рамі картини шкоди на суму до 10 000 фунтів стерлінгів.

Сама ж картина, яка знаходилася за захисним екраном, залишилася неушкодженою і була повернута на експозицію пізніше того ж дня.

Читайте також: Екоактивісти облили червоною фарбою будівлю парламенту Фінляндії

Як повідомляв Укрінформ, у лютому цього року активістки організації Riposte Alimentaire облили супом відому картину Клода Моне «Весна», що експонується в Музеї образотворчого мистецтва в Ліоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-