Повені у столиці Непалу забрали життя майже 70 людей

Повені у столиці Непалу забрали життя майже 70 людей

Укрінформ
Щонайменше 66 людей загинули в результаті руйнівних повеней у непальській столиці Катманду.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Sky News.

Чиновники попередили, що кількість загиблих може зрости, оскільки ще 69 осіб вважаються зниклими безвісти. За даними поліції, у столиці щонайменше 17 людей постраждали внаслідок стихії, а 1 053 осіб вдалося врятувати.

Рятувальники використовували гелікоптери та гумові човни, щоб допомогти людям, які були змушені рятуватись від повені на дахах будинків. Сили безпеки були приведені в стан підвищеної готовності. Влада заборонила рух автобусів вночі по автомагістралях, а водіїв закликали не користуватися автомобілями.

Міністр внутрішніх справ Непалу Рамеш Лекхак повідомив журналістам, що надходили дані про шкоду від стихії в інших частинах країни, влада ще збирає додаткову інформацію.

Читайте також: У В’єтнамі кількість жертв тайфуну «Ягі» перевищила 290

«Пріоритетом уряду зараз є порятунок людей і допомога тим, хто постраждав», - сказав він.

З вечора п'ятниці, 27 вересня, в Катманду йшов дощ, який, як очікується, продовжуватиметься на вихідних. У деяких частинах Катманду за минулу добу випало до 322,2 мм дощу.

Зазначається, що сезон мусонів у Непалі, який приносить сильні опади, починається в червні і зазвичай закінчується до середини вересня.

Читайте також: У Польщі кількість жертв повені зросла до девʼяти

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок сильних дощів, які затопили вулиці міста Мумбаю в Індії, загинули щонайменше четверо людей.

Фото: Malay Mail

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-