Ізраїль ліквідував лідера ХАМАСу в Лівані та трьох палестинських лідерів у Бейруті

Ізраїль ліквідував лідера ХАМАСу в Лівані та трьох палестинських лідерів у Бейруті

Укрінформ
ХАМАС заявляє, що в результаті ізраїльського авіаудару в понеділок у Лівані загинув їхній лідер, а Народний фронт визволення Палестини повідомив, що троє її лідерів були вбиті внаслідок удару в центрі Бейрута.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

ХАМАС заявив, що їхній лідер у Лівані Фатех Шериф Абу аль-Амін убитий разом з дружиною, сином і донькою в результаті удару по їхньому будинку в таборі біженців у південному ліванському місті Тир.

Times of Israel зазначає, що Агентство ООН у справах палестинських біженців (БАПОР) підтвердило загибель Фатеха Шерифа. Повідомляється, що він був директором середньої школи Дейр-Ясін, якою керує БАПОР у таборі біженців Аль-Басі.

«Фатех Шериф був співробітником БАПОР, який був відправлений в адміністративну відпустку в березні і перебував під слідством у зв'язку зі звинуваченнями, які БАПОР отримало про його політичну діяльність», - йдеться у відповіді БАПОР на запит Times of Israel.

Народний фронт визволення Палестини в свою чергу повідомив, що троє їхніх лідерів були вбиті в результаті удару по бейрутському району Кола.

Це був перший випадок, коли Ізраїль завдав удару по центру Бейрута, а не по південних околицях міста, як зазвичай.

Читайте також: Двоє громадян Франції стали жертвами ізраїльських ударів по Лівану

Крім того, у неділю Ізраїль завдав авіаударів по десятках об'єктів «Хезболли» по всьому Лівану і по пов'язаному з Іраном ополченню хуситів у Ємені. Міністерство охорони здоров'я Ємену, яким керують хусити, заявило, що щонайменше чотири людини загинули в результаті авіаударів по порту Ходейда, які Ізраїль назвав відповіддю на ракетні обстріли з боку хуситів.

Як повідомляв Укрінформ, єменські хусити заявили про удар балістичною ракетою по аеропорту Бен-Гуріон в Ізраїлі, коли там приземлявся літак з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, після чого ізраїльські військові здійснили повітряні удари по військових об'єктах хуситів у Ємені.

Фото: X/kann_news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-