Рівень народжуваності в Канаді сягнув 100-річного мінімуму

Рівень народжуваності в Канаді сягнув 100-річного мінімуму

Укрінформ
Коефіцієнт народжуваності в Канаді за підсумками минулого року сягнув найнижчого показника за 100 років.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані Статистичного бюро Канади.

“Загальний коефіцієнт народжуваності у Канаді знижується уже більш як 15 років і у 2023-му досяг нового мінімуму - 1,26 дитини на одну жінку”, - йдеться в публікації.

Зазначається, що торік у Канаді народилося стільки ж дітей, як у 2022-му. Однак через збільшення загального населення коефіцієнт народжуваності знизився.

“Канада тепер приєдналася до групи країн з найнижчим рівнем народжуваності, до якої належать Південна Корея, Іспанія, Італія та Японія, де цей коефіцієнт становить 1,3 або менше”, - вказали у Статистичному бюро.

Читайте також: Рівень народжуваності у розвинених країнах впав удвічі - ОЕСР

За даними статистики, протягом останніх трьох десятиріч у Канаді також у 2,5 раза зросла кількість жінок, які народжують у віці старше 35 років. “Більший відсоток старших матерів може бути повʼязаний зі зростанням кількості передчасних народжень, оскільки ризик передчасних пологів зростає з віком матері”, - йдеться у документі.

Утім, попри низькі показники народжуваності населення Канади продовжує стрімко збільшуватися завдяки міграції. Тільки торік воно більш як на мільйон осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-