Румунія піднімала винищувачі через нічну атаку російських дронів по Україні

Румунія піднімала винищувачі через нічну атаку російських дронів по Україні

Укрінформ
Міністерство національної оборони Румунії заявило, що в ніч проти 2 жовтня у повітря були підняті два румунські F-16 та два іспанські винищувачі F-18 для моніторингу ситуації у зв'язку з черговою атакою російських безпілотників по Україні.

Про це повідомляє Agerpres, передає Укрінформ.

«Міністерство уточнює, що два літаки F-18 ВПС Іспанії зі складу Розширеної повітряної поліції злетіли близько 00:50 з 57-ї авіаційної бази «Міхаїл Когелнічану». Також близько 02:40 два літаки F-16 ВПС Румунії піднялися в повітря з 86-ї авіабази Борча. Іспанські літаки завершили свою місію близько 03:00, а румунські – близько 05:00», – йдеться у повідомленні.

Унаслідок виявлення груп безпілотників, що прямували в повітряний простір України, поблизу повітряного простору Румунії, Національний центр військового командування поінформував Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій про вжиття заходів щодо оповіщення частини населення повітів Тулча та Галац, розіславши о 02:01 повідомлення RO-ALERT.

Зазначається, що система радіолокаційного спостереження Румунії не зафіксувала потрапляння у повітряний простір цієї країни російських безпілотників, які брали участь в атаці по Україні.

«Міністерство національної оборони вкотре заявляє про рішуче засудження цих атак, здійснених Російською Федерацією проти окремих об'єктів та елементів української цивільної інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Одещині через нічну атаку по прикордонній та портовій інфраструктурі поранені двоє людей

Як повідомляв Укрінформ, українська авіація, зенітні ракетні підрозділи, підрозділи радіоелектронної боротьби й мобільні вогневі групи Сил оборони збили 11 ворожих БпЛА в небі над Кіровоградською, Одеською та Сумською областями.

Внаслідок російської атаки в Ізмаїльському районі Одеської області поранення дістали дві людини.

В ніч проти 27 вересня Румунія також піднімала авіацію через атаку російських дронів по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-