Російський відеохостинг Rutube видалили з Google Play

Російський відеохостинг Rutube видалили з Google Play

Укрінформ
Програма російського відеохостингу Rutube зникла з магазину додатків для Android Google Play.

При спробі знайти Rutube у Google Play з'являються програми «Студія Rutube», VK Video та YouTube, пише The Moscow Times, передає Укрінформ.

У пресслужбі Rutube зазначили, що Google Play намагається заблокувати програму майже у всіх країнах, крім США. 

Ще в червні додаток був видалений з App Store. Rutube пояснив це санкціями американської компанії. Після початку російського вторгнення в Україну Apple вимагає від Rutube приховати матеріали російських пропагандистських ЗМІ в iOS-версії програми. 

Rutube – російський відеохостинг, запущений у 2006 році, є частиною медійних активів «Газпром-медіа» та управляється компанією ТОВ «Руформ».

Як повідомляв Укрінформ, у серпні сайт та програма відеохостингу YouTube перестали відкриватися в Росії. 7 серпня журналісти з посиланням на джерело на ринку телекомунікацій писали, що російська влада вирішила уповільнити YouTube до 128 кбіт/с.

Читайте також: Фейсбук повністю заблокував RT та «Россия Сегодня»

Після вторгнення в Україну YouTube заблокував багато прокремлівських каналів. Причиною блокувань стали санкції США та Євросоюзу, введені проти них у рамках 14-го пакету санкцій, прийнятого у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Фото: Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-