На Гаїті озброєна банда вбила 70 людей

На Гаїті озброєна банда вбила 70 людей

Укрінформ
На Гаїті озброєна банда убила щонайменше 70 людей у місті Понт-Сонде, серед жертв є жінки і діти.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

За словами місцевої влади, бойовики підпалили десятки будинків і транспортних засобів під час нападу, який став одним із найбільш смертоносних за останні роки.

«Цей одіозний злочин проти беззахисних жінок, чоловіків і дітей – напад не лише на жертв, а на весь гаїтянський народ», – заявив прем’єр-міністр Гаррі Коніль, додавши, що сили безпеки посилюють охорону району.

Ватажок банди «Гран Гріф» Лаксон Елан взяв на себе відповідальність за масове вбивство у Понт-Сонде, заявивши, що це була помста за «пасивність» цивільних під час сутички між поліцією та його бойовиками.

Своєю чергою речниця Комісії з діалогу та примирення для порятунку долини Артибоніт Бертід Орас заявила, що «банда не зустріла жодного опору». За її словами, поліцейські залишилися у дільниці, ймовірно, вважаючи, що члени банди озброєні краще за них.

Представник національної поліції Гаїті повідомив, що після трагедії був замінений директор поліції, відповідальний за департамент Артибоніт. На місце відправлено підкріплення, й сили безпеки контролюють ситуацію.

Зазначається, що близько 6270 людей залишили свої домівки через атаку.

Читайте також: На Гаїті внаслідок безладів загинули або були поранені вже понад 2 500 осіб - ООН

Банду «Гран Гріф», яка діє у цьому районі, звинувачують у масових викраденнях і вербуванні дітей, зґвалтуваннях, убивствах, викраденнях та вигнанні фермерів з їхніх земель. У вересні ватажок банди Елан був внесений до санкційного списку ООН.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в ООН повідомляли про понад 1500 загиблих від початку року через діяльність банд у Гаїті.

Ілюстративне фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-