У Брюсселі затримали Грету Тунберг через блокування дороги під час екопротесту

У Брюсселі затримали Грету Тунберг через блокування дороги під час екопротесту

Укрінформ
Поліція затримала у суботу після обіду у Брюсселі шведську активістку Грету Тунберг після того, як вона разом із групою інших протестувальників заблокувала перехрестя.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на VRT.

Зазначається, що о 14.30 годині за місцевим часом близько 200 екологічних активістів розпочали рух маршу від площі Люксембург, що перед Європейським парламентом, до станції метро «Мероде» в Еттербеку.

Вони стверджували, що планують провести там «публічну зустріч про кліматичну справедливість». Однак половина з них зупинилася по дорозі, щоб заблокувати одне з перехресть столиці. У відповідь поліція розпочала затримувати активістів.

Серед затриманих виявилася і шведська кліматична активістка Грета Тунберг. Вона була однією з символів кліматичних-страйків школярів, які розпочалися у 2018 році.

Читайте також: Грету Тунберг утретє оштрафували через блокування шведського парламенту

Раніше екоактивісти звернулися з відкритим листом до керівників євроінституцій, зокрема, президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн і президента Європейської Ради Шарля Мішеля. Вони закликали, серед іншого, щоб Європа до 2025 року склала чіткий план поступової відмови від субсидій на викопне паливо в Європі. Це має допомогти досягти європейських кліматичних цілей. До 2030 року Європейський Союз планує викидати на 55 відсотків менше парникових газів, ніж у 1990 році.

У 2023 році країни-члени Європейського Союзу виділили 171 мільярд євро на підтримку викопного палива.

Читайте також: У Данії під час пропалестинського протесту затримали Грету Тунберг

Як повідомляв Укрінформ, група екологічних активістів вранці у середу, 25 вересня, облила червоною фарбою будівлю парламенту Фінляндії.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-