Макрон закликав припинити постачання зброї Ізраїлю

Макрон закликав припинити постачання зброї Ізраїлю

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон висловився за припинення поставок зброї Ізраїлю, яку країна використовує в Газі.

Про це Макрон розповів в інтерв'ю, яке транслювало радіо France Inter, передає Укрінформ.

"Я думаю, що сьогодні пріоритетом для нас є повернення до політичного рішення, припинення поставок зброї Ізраїлю для ведення ним бойових дій в Газі", - сказав він, додавши, що Франція нічого не постачає.

За даними журналістів, Франція все ж продовжить експортувати до єврейської держави компоненти, необхідні для її оборони, зокрема ті, що стосуються системи протиракетної оборони "Залізний купол".

Макрон також підкреслив, що хоче продовжити політику Франції, яку вона проводить після терористичної атаки 7 жовтня, здійсненої ХАМАСом.

"Ми визнали право Ізраїлю захищати себе, захищати своє населення, але так, як повинна це робити як демократія, яка поважає міжнародне право, гуманітарне право", - пояснив глава держави та нагадав, що Франція від початку закликає до припинення вогню.

Водночас він налаштований не надто оптимістично щодо такої можливості у найближчому майбутньому.

"Я не думаю, що нас чують... Ліванський народ не може бути принесений у жертву, і Ліван не може стати новою Газою", - підкреслив французький президент.

Читайте також: Після ізраїльського удару «Хезболла» втратила зв’язок із наступником Насралли - CNN

Як передавав Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон вважає, що Рада Безпеки ООН повинна ухвалити рішення про створення Палестинської держави за умов надання Ізраїлю всіх необхідних гарантій безпеки. Про це глава французької держави заявив під час дебатів на пленарній сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-