У Литві митники виявили посилку з камуфляжною формою в пасажирському поїзді Калінінград-Москва

У Литві митники виявили посилку з камуфляжною формою в пасажирському поїзді Калінінград-Москва

Фото
Укрінформ
Співробітники Каунаської територіальної митниці та Кримінальної митної служби Литви виявили у пасажирських поїздах, що прямували з Калінінграда до Москви, чотири партії з різними предметами військового призначення.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

Зазначається, що співробітники Каунаської територіальної митниці та кримінальної митної служби на залізничній станції Кібартай у поштовому вагоні пасажирського поїзда Калінінград-Москва під час огляду виявили поштову посилку з імовірно військовими речами - камуфляжними штанами.

Подібні постачання виявляються не вперше. Вважається, що вказані камуфляжні штани призначені для збройних сил Російської Федерації у війні проти України.

Усього було вилучено 5 одиниць камуфляжних штанів відповідно до Регламенту Ради ЄС.

Також 1 жовтня схожа партія (з п'ятьма маскувальними сітками) була перехоплена в Кібартай у поїзді, що прямував з Калінінграда.

Ще дві партії з військовими предметами, призначеними для російських військових - сітками для маскування знарядь - перебували в тих же поїздах і вилучені митниками 27-29 вересня.

Читайте також: Литва заборонила працівникам секретних структур поїздки до Росії, Білорусі та Китаю

За словами митників, такі вантажі, що призначені для російських сил, що воюють проти України, зазвичай відправляють члени різних громадських організацій у Калінінграді.

Конфісковані товари литовська митниця передає як допомогу Україні.

Як повідомляв Укрінформ, литовські прикордонники дозволили в'їхати транзитному поїзду Москва-Калінінград тільки після того, як начальник потяга та його підлеглі видалили символіку Z, виявлену на вагонах.

Фото: ru.DELFI.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-