В Ізраїлі вшановують жертв масштабної атаки ХАМАСу рік тому

В Ізраїлі вшановують жертв масштабної атаки ХАМАСу рік тому

Укрінформ
У понеділок, 7 жовтня, в Ізраїлі вшановують жертв масштабної атаки терористичного угруповання «ХАМАС» на країну рік тому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Jerusalem Post.

Церемонії та протести в Єрусалимі та на півдні Ізраїлю розпочалися о 06:29, коли терористи ХАМАСу запустили ракети по Ізраїлю на початку атаки 7 жовтня минулого року.

Загалом терористи ХАМАСу вбили близько 1200 людей і взяли ще майже 250 заручників до сектору Гази. Більшість загиблих були цивільними особами.

Сили безпеки Ізраїлю перебувають у стані підвищеної готовності по всій країні в понеділок, очікуючи можливих атак на річницю трагедії.

За межами Ізраїлю очікуються демонстрації по всьому світу проти його воєнних дій у секторі Гази, де бойові дії спустошили більшу частину прибережного анклаву.

Читайте також: США продовжать тиснути на Ізраїль та арабських лідерів заради миру в регіоні - Гарріс

Для Ізраїлю несподіваний напад палестинського ісламістського угруповання «ХАМАС» став одним із найбільших провалів у безпеці країни, яка пишається своєю сильною та сучасною армією.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш напередодні річниці нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня 2023 року засудив палестинське угруповання та закликав до негайного припинення насильства і кровопролиття.

Фото: Chen G. Schimmel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-