Байден: США підтримують право Ізраїлю на існування та захист

Байден: США підтримують право Ізраїлю на існування та захист

Укрінформ
Сполучені Штати повною мірою віддані безпеці Ізраїлю та підтримують право єврейського народу захищатися від терористів ХАМАСу, «Хезболли», хуситів та Ірану.

Про це наголосив у понеділок у заяві щодо річниці масштабного теракту проти Ізраїлю президент США Джо Байден, передає Укрінформ.

«Я став першим американським президентом, який відвідав Ізраїль під час війни (одразу після атаки 7 жовтня 2023 року – ред.), і тоді я чітко наголосив народові Ізраїлю: ви не самотні. Рік потому віцепрезидент Гарріс і я залишаємося повністю відданими безпеці єврейського народу, безпеці Ізраїлю та його праву на існування», - наголосив Байден.

Він підкреслив, що Сполучені Штати «підтримують право Ізраїлю захищатися від нападів «Хезболли», ХАМАС, хуситів та Ірану». Лише минулого тижня військові сили США знову активно допомагали успішній обороні Ізраїлю від атаки Ірану балістичними ракетами.

Крім того, Байден порушив питання заручників, яких захопив ХАМАС, у тому числі 12 громадян США.

«Моя адміністрація вела переговори щодо безпечного звільнення понад 100 заручників, серед яких – американці. Ми ніколи не здамося, допоки не повернемо всіх заручників додому»,- зауважив глава Білого дому.

Президент США також засудив «жахливий сплеск антисемітизму» в Америці та по всьому світу: «Це неприйнятно. Усі ми повинні об’єднатися проти антисемітизму та ненависті в усіх її формах».

Водночас президент США назвав 7 жовтня «темним днем» для палестинського народу через конфлікт, який того дня розв’язав ХАМАС.

«Занадто багато цивільних постраждали впродовж року в цьому конфлікті – десятки тисяч були вбиті, людські жертви значно зросли через те, що терористи ховаються та діють серед невинних людей»,- підкреслив він.

У цьому зв’язку президент США наголосив, що його країна не припинить працювати над досягненням угоди про припинення вогню в Газі, яка також поверне заручників додому й дозволить збільшити гуманітарну допомогу людям у секторі Гази.

«Ми надалі вважаємо, що дипломатичне рішення у ізраїльсько-ліванському прикордонному регіоні є єдиним шляхом для відновлення тривалого спокою, що дозволить мешканцям з обох сторін безпечно повернутися до своїх домівок»,- наголосив президент США.

Читайте також: Поблизу посольства Ізраїлю в Копенгагені знову пролунав вибух

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 7 жовтня, в Ізраїлі вшановують пам’ять жертв масштабної атаки терористичного угруповання ХАМАС на країну рік тому. Загалом терористи ХАМАСу вбили близько 1200 людей і взяли ще майже 250 заручників до сектору Гази. Більшість загиблих були цивільними особами.

Фото: White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-