Лукашенко розширив коло структур, які можуть збивати безпілотники

Лукашенко розширив коло структур, які можуть збивати безпілотники

Укрінформ
Олександр Лукашенко підписав указ, який дозволяє збивати безпілотники, що залітають у повітряний простір Білорусі, не тільки військовим.

Про це повідомляє білоруська редакція Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Тепер право на застосування зброї для збивання безпілотників разом з військовослужбовцями і працівниками військових формувань та органів внутрішніх справ отримують «працівники інших воєнізованих формувань».

Ідеться, зокрема, про органи прокуратури, Слідчий комітет, Державний комітет судекспертизи, Державну інспекцію охорони тваринного і рослинного світу, підрозділи з питань надзвичайних ситуацій, митні структури.

Зазначається, що таке рішення має на меті «забезпечення національної та громадської безпеки, охорони громадського порядку».

Читайте також: Три «Шахеди» залетіли у повітряний простір Білорусі, де літає гелікоптер Лукашенка - Гаюн

За останні три місяці Телеграм-канал «Білоруський гаюн» повідомляв про численні випадки вторгнення в повітряний простір Білорусі безпілотників, які Росія використовує для атак на Україну.

У ніч на 3 жовтня російський «Шахед» знову пролетів над територією Білорусі та впав у Калінковичах Гомельської області. 4 жовтня Лукашенко визнав порушення держкордону  безпілотниками і заявив, ніби Білорусь «збиває багато» дронів - незалежно від того, українські вони чи російські.

Як повідомляв Укрінформ, білоруські правоохоронці затримали жительку Калінковичів, камера на будинку якої зафіксувала вибух, ймовірно, російського дрона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-