Ізраїльські військові ліквідували у Бейруті начальника штабу «Хезболли»

Ізраїльські військові ліквідували у Бейруті начальника штабу «Хезболли»

Укрінформ
Військово-повітряні сили Ізраїлю під час атаки на столицю Лівану Бейрут ліквідували високопоставленого командира «Хезболли» - керівника штабу терористичного угрупування Сухайла Хусейна Хусейні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на dpa.

В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у вівторок вранці заявили, що Хусейні був убитий під час цілеспрямованого удару в понеділок.

Він також був членом Ради Джихаду «Хезболли», вищого військового органу підтримуваної Іраном шиїтської екстремістської організації.

«Хусейні відіграв вирішальну роль у постачанні зброї між Іраном і «Хезболлою»», — йдеться в заяві ЦАХАЛу.

Він також відповідав за розподіл сучасної зброї серед підрозділів шиїтського угруповання та «за складання бюджету та матеріально-технічне управління найбільш чутливими проєктами Хезболли». Це включало планування війни та спеціальні операції проти Ізраїлю з Лівану та Сирії.

Читайте також: ЦАХАЛ закликав евакуювати людей із прикордоння Лівану

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 7 жовтня, Армія оборони Ізраїлю оголосила закритою військовою зоною три північні райони на кордоні з Ліваном, в'їзд до них заборонений.

Це вже третя закрита військова зона, створена на північному кордоні Ізраїлю від початку наземної операції ЦАХАЛу в Лівані минулого тижня.

Фото: Marwan Naamani/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-