Британія ввела санкції проти військ РФ за використання хімзброї в Україні

Британія ввела санкції проти військ РФ за використання хімзброї в Україні

Укрінформ
Уряд Великої Британії у вівторок, 8 жовтня, запровадив санкції проти військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил Росії (РХБЗ РФ) та його очільника.

Про це йдеться у пресрелізі уряду, передає Укрінформ.

«Велика Британія не буде сидіти склавши руки, поки Путін і його мафіозна держава грубо порушують міжнародне право, включаючи Конвенцію про заборону хімічної зброї. Я зробив своєю особистою місією кинути виклик цій зловмисній діяльності, і я не відступлюся. Жорстока і нелюдська тактика Росії на полі бою огидна, і я використаю весь арсенал повноважень, які є в моєму розпорядженні, для боротьби зі злочинною діяльністю Росії. Хочу наголосити: Путіну і тим, хто виконує його волю, більше нікуди сховатися. Ми продовжуватимемо використовувати санкції для протидії спробам Кремля сіяти страх, розкол і безлад», - заявив глава МЗС Девід Леммі.

Глава Міноборони Джон Гілі додав, що меседж Британії Путіну та його режиму дуже чіткий: «Ви не можете порушувати міжнародне право, не зіткнувшись з наслідками».

«Ми не дозволимо такими кричущими порушеннями Конвенції про заборону хімічної зброї та правил міжнародного порядку залишитися безкарними. Велика Британія боротиметься з винними в цих жахливих хімічних атаках в Україні. Наша підтримка України є залізною і триватиме стільки, скільки буде потрібно», - сказав він.

Читайте також: А можливо, щоб нарешті спрацювали санкції і в Росії скінчилися ракети?

Зазначається, що російські війська відкрито визнали, що використовували небезпечну хімічну зброю на полі бою проти України, зокрема, хлорпікрин – вперше застосованого на полях битв Першої світової війни.

Серед тих, хто сьогодні потрапив під санкції, – РХБЗ РФ та їх керівник Ігор Кириллов. Також під обмежувальні заходи потрапили дві лабораторії Міноборони Росії за надання підтримки в розробці та розгортанні цієї нелюдської зброї для використання на передовій.

Читайте також: Росія у вересні здійснила 250 хіматак проти Сил оборони

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня Велика Британія запровадила нові санкції проти п’яти кораблів та двох судноплавних організацій відповідно до режиму санкцій проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-