Парламент Франції не розглядатиме пропозицію щодо імпічменту Макрона

Парламент Франції не розглядатиме пропозицію щодо імпічменту Макрона

Укрінформ
Конференція президентів Національної Асамблеї (нижньої палати парламенту Франції) вирішила, що процедура імпічменту Еммануеля Макрона не буде включена до порядку денного пленарного засідання.

Таким чином, текст резолюції, який був поданий ультралівою партією La France insoumise (LFI), не потрапить на розгляд сесії, передає Укрінформ з посиланням на Le Monde. 

"Еммануелю Макрону не доведеться витримувати дебати в парламенті щодо його небезпечної та нестабільної поведінки після парламентських виборів», - заявила лідерка ультралівих у парламенті Матильда Пано після результатів голосування.

На Конференції всі голови лівих політичних груп - соціалістичної, екологічної, комуністичної та LFI проголосували за обговорення тексту. Однак проти виступили президенти трьох груп президентської коаліції, а також президенти Республіканських правих та Союзу правих за республіку. Лідерка "Національного об'єднання" Марін Ле Пен утрималася.

На думку ультралівих, саме позиція Ле Пен урятувала президента від розгляду питання.

Читайте також: Довіра французів до Макрона на рекордно низькому рівні

«Оскільки чотири ліві групи проголосували «за» ці дебати, то саме Ле Пен певним чином врятувала пана Макрона від імпічменту", - зазначила Пано.

Це рішення зупиняє процедуру, ініційовану на початку вересня LFI. Однак, як зазначають журналісти, її шанси на успіх були практично нульовими, оскільки для імпічменту президента необхідна більшість у дві третини голосів як в Національній Асамблеї, так і в Сенаті.

Як повідомляв Укрінформ, раніше бюро Національної асамблеї підтримало прийнятність процедури відсторонення президента Еммануеля Макрона із посади.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-